Sziasztok!
Az én véleményem az, hogy lehetséges, igenis lehetséges, hogy Frank Herbert azt tervezte a Dűne 7-re, hogy feltámasztja a régi karaktereket. Ami nem is lenne még baj. Lehet, hogy ez lett volna az a nagy durranás amit tervezett. Elképzelhető.
De!!!
A baj ott lesz szerintem, hogy ugye a Frank Herbert által írt Dűne könyveknek van egy stílusuk ami teljesen egyedi, olyan Frank Herbertes :D
Valjuk be ezt a stílust nagyon nem lehet utánozni. Amikor olvasom a könyveit azt veszem észre, hogy szinte már szépirodalmi műveknek minősülnek. Az én szememben művei nem csak egy "közönséges" Sci Fi de sztem sokak számára sem.
K. J. Anderson és Brain Herbert stílusa teljesen más. Valakinek bejön, valakinek nem. Ők is megírták a saját kis Dűne könyveiket, az előzményeket. (kommersz Sci-Fik valjuk be)
Ezzel sincs ugye gond. A probléma az, hogy Anderson és Brian Herbert most a Frank Herbert által írt könyveket akarja folytatni amiben akkora lesz az stílusbeli különbség, hogy ez sztem sokak számára nagyon nem fog tetszeni.
A zavaró az lesz, hogy az előzményekben Andersonnak és B. Herbertnek szabad keze volt, míg a Dűne 7-et (elvileg, ők ezt mondják) Frank Herbert jegyzetei alapján írják meg. Ezt is két kötetben ami valószínű megint olyan k*rva vastag lesz, hogy csak győzzük elolvasni.