Kedves biblikus írástudók.
Beszéljük meg a következő igehelyeket.
2 Mózes 4,22-23:
Ezt mondd azért a Faraónak: Így szólt az Úr: Elsõszülött fiam az Izráel.
Ha azt mondom néked: Bocsásd el az én fiamat, hogy szolgáljon nékem és te vonakodol elbocsátani: ímé én megölöm a te elsõszülött fiadat
Hóseás 11,1:
Mikor még gyermek volt Izráel, megszerettem õt, és Égyiptomból hívtam ki az én fiamat (mármint Izraelt)
Máté 3,17:
És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm. (Jézus)
János 3,16:
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen
1 János 4,9:
Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az õ egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa
A fő kérdés tehát Isten kit tekint egyszülött fiának, Izraelt, amiről kinyilatkoztatta, hogy az ő egyszülött fia, vagy Jézust, akihez az égből szólt, te vagy az én fiam.
És akkor így igaz a küldetés, hogy
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy Izraelt adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen
Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy Izraelt elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa
vagy Izrael helyett Jézus gondolandó.
1. Isten most Izraelt kábította?
2. Vagy a keresztényeket kábította?
3. Vagy másik Istene van Jézusnak?
4. Vagy tévedések vannak a Bibliában?
5. ???