tehtube Creative Commons License 2006.06.22 0 0 3329

djuice! Rabata bácsi lacikája igen rendes jószág. Jövő héten még Harangozó Misi igazít rajta hogy tökélees legyen. Esetleg valamikor a jövőben a 12-es lavór 15-ösre cserélendő, de otthonra nem olyan nagy téma.

Nem tudom miről szóltam hónapokkal ezelőtt, melyik lezlim lehetett?

- Van a 142. Egyszerűen tökéletes és mégis kompaktabb mint a 122. Egymagam meg tudom emelni. Állítólag kisebb a basszusa a kisebb űrtartalom miatt. Ránézésre ez elképzelhető, de a valóságban már fájdalmasan sok a mélye. Két szinttel följebb is táncol a redőny, rezeg az üveg, brutál hangos. És akkor még félig hátrahúzva tartom a swell pedált! (új tirisztoros vezérlést kapott, 3 sebességeset, ezért a második ECC83 cső feleslegessé vált benne, az egész vezérlés külön áramkörre lett téve, leszedve a hangrendszerről, ezáltal kb. 20%-al hangosabb lett)

- Vagy a Motion Sound KBR-3D? Ez egy kicsit még hangosabb, szintén brutál basszussal. Erről nemrég tettem fel képeket.

- Vagy a mini Wersi falacim? Még mindig várat magára, pedig egyszerű lenne. Csak a fölső rotornak be kéne vágni a nyílásait a fadobozba. A Solton fölső egység polca egyszerűen csak betolható, ugyanazon méret. A 12-es mélyet arra az eredeti 15-ösre cserélem a lezli tetején lévő crossoverrel együtt. Erősítő már nem fér így bele, a külső csöves Dynacorddal lesz meghajtva. Így kb. 50×60×80-as lesz.

- Lett egy még egyszerűbb is: egy M3 satellit hangdobozt hajtok meg a Dynacorddal. Bevált. A képen épp PC hangrendszerként müxik az EAG-gal. Kis megmozdulásokra tökéletes és hangos.

Kerorg, Kárpáti...jó régen volt. Tudott bizony játszani, nem csak egyszerűen kereskedő volt. Tök mindegy akkor mennyi volt az XB1. A régebbi XB2 meg ugyanakkor drágább. (nagyobb volt a dinamikája) A Suzukik nagyon drága jószágok.

Nálunk kb. a német árak fordulnak elő ami kb. 1000EU körüli. Már soxor értékeltem ezeket. A VK-k vastagon lekörözik az XE, XB, XK-kat, NE-kat és a V5+-t. A hangjuk ennek ellenére nekem már nem megfelelő. A CX hasonló kvalitású mint a VK de másképp. Legjobb billentyűs kompromisszum eddig a DB. Hangsúlyozom, kompromisszum. A Creamware B4000 felülete alapján igényesnek néz ki. Hiányolom a lezli bypasst és a zengetőt. Lehet hogy van, csak nem látom. Aztán hallani kéne. Eddigi legjobb klónhang a B4-ből jön. Egyedül annál nem vérzett el a c3 vibrátó, és minden hang máskép berreg, fütyül ahogy kell.

Nincs meg neked a B4/II? Meghallgatnám. Most nincs klónom, de komolyan abban gondolkodom hogy nótbúkot viszek midi masterrel.

Előzmény: djuice (3326)