Barbex Creative Commons License 2006.06.22 0 0 1980

Sziasztok!

Nagyon elmaradtam napok óta, de öröm volt 2 oldal hozzászólást visszaolvasni.

Olvastam, hogy valaki keresett banánfát, hogy hol lehet kapni. Nálunk (Veszprém) az OBI- ba most hoztak kb. derék és mell között érő, szép nagy, bokros, egészséges banánfákat és csak 3.990,- Ft! Szerintem nagyon megéri, mert gyönyörű, egészséges növények, ami az OBI- ban igencsak ritka azért...

Az én kis havasi banán palántám nagyon szépen fejlődik, tegnap volt 4 hete, hogy nálam van, és már a 3. levele is teljesen kinyílott, majd felteszem a fotóját. Iszonyat gyorsan fejlődik, már ki is nőtte a kis fóliasátrat, amit készítettem neki... Így újabbat kell csinálnom sürgősen.

Kérdés: Ti, akik kint tartjátok a banánfákat, milyen helyre teszitek? Egész nap süti őket a nap? Vagy csak délelőtt vagy délután? Olyan ellentmondásos ez a dolog, hiszen teljes napfényt igényel, mindenhol ezt írják, de mégis beszélnek megégésről is... Szóval hogy van ez?

A citromfámat én magam is ecsettel porzom be, mivel az ablakban van, "profi beporzómunkások" számára elérhetetlen helyen. A kis zöld citromkák napról napra nagyobbak lesznek rajta!!! :)

Üdv

B.