Dolfi !
Azt ajánlom, hogy szoktasd a motort a fordulathoz, ha egyébként minden oké műszakilag, akkor itt egy elkényelmesedett, lusta motorral van dolgunk ! Lenyelezni csak 3000 RPM felett érdemes, mert alacsony fordulaton a parketta gáz valóban, a legtöbb átlagos autónál torpanást, majd a fordulat növekedésével arányos gyorsulást eredményez. Ha magasabb fordulaton tolsz neki egy parkettát, akkor már nem fog megtorpanni, elviszi a fordulat a hirtelen nagy gázadást és megy az autó. Ha alacsony fordulatról gyorsítasz, próbáld ki, hogy mondjuk fél gázzal forgatod 3000 fölé, aztán amikor kezd megjönni a moci hangja akkor rúgj oda neki, érezni fogod a különbséget !
Ja, ha eddig finoman bántál vele, akkor ne azzal kezd, hogy holnap reggel munkába menet minden fokozatban tiltásig elforgatod ! Szoktasd a kicsikét ! Én lassan elérem az enyémmel az 5000 km - t, de 5000 RPM fölé meg nem hajtottam, de eddig a tartományig kihasználom amit lehet. Majd lassan kap egy friss olajat, aztán tolom neki tovább is.
Egyébként az enyém 1,4 - es, most már teljesen jól megy, és csak azt kis csövet kaptam ki a szívóoldalról, amit R*R javasolt, más beavatkozás nem történt. Én azt modnom, hogy nevelés kérdése a dolog. Kis köbcenti, forgatni kell, hogy menjen. Viszont így, hogy nem "annyira" vigyázok rá, 1500 - 2000 RPM körül sem döglött az autóm, csak ez tipikusan nem az fordulatszám tartomány, ahonnan meg lehetne lódulni. No, menek, mert a lányok kajabálnak lentről !
Jó éjt mindenkinek !
Toli. :))