pontosan! ezeket mondtam akkoriban én is. de HL1 vs HL2 viszonylatban is megvannak ezek. HL1ben megvan az az érzésed, hogy egyedül vagy, oldd meg ahogy tudod, nincsenek "piros nyilak", á'la EP1. HL2ben még megvolt a szabadság. Nekem a Novapropektben (is) volt egy ilyen. az a rész, ahol le kell ugrani a korlátról, van két folyosó, három reprogrammált turret. egészen addig, amíg meg nem fogod a harmadikat, nem jönnek a katonák (hülye script). official módszer, hogy odalent éld túl valahogy. mielőtt a turreteket a helyükre raktam volna, összeszedtem 6 ládát, épitettem egy lépcsőt, amin visszamásztam az emeletre. a harmadik turretet elvittem magammal fel, bementem a portásszobába (vagy mi az), és a kombájn szépen egyesével kettesével elhalódott, alig fogyott pár szem skuló:) ilyet EP1ben sosem.
a másik faszás szitu még az antlion guard ellen volt a börtönmosdóban, ahol egy szem lőszerem nem ment el, ellenséges turretekkel oldottam meg, merhát' azok a szörnyekre is lőnek.
vagy a BMese east előtti helivadászatnál. franc fog körözni ott a boattal. be egy üres nyitott konténerbe, aztán akárhányszor odaért a heli, beledurrantottam párszor. szegényem 3 sorban okádta az aknákat az ő kis scriptje szerint, ami persze felesleges is volt:)
a citadel előtti résznél, a striderharc előtt. vannak azok az alattomos kis földből kibújó turretek. gravgun, asztal, pad, szekrény felborit, és viszem magam előtt guggolva, odateszem elé, oszt csók:)
sztem a következő mégennyire sem fog tetszeni. talán beépitenek Gordon helmetjébe egy AutoSearchPath devicét, ami "piros nyilakat" rajzol a terepen, az egyes tennivalókat megszámozva, és HUD-on kiírja mellé, mit, mikor kell csinálni, az ízi módban a kombájn talán először meg is kérdezi, szeretnék-e harcolni, vagy...
-Ön egy hülye gamer?
akkor:
-Squad! Harakiri! Now!
és utolsó lehelletével kitört belőle egykori emberi mivolta, romantikus meghaltamegtértgonoszkatonadeutoljáramégsegítahősnek féle zene kíséretében megadja a linket a végigjátszáshoz, amit be is pastez a zexplorerbe, de egy nextet majd kell nyomni azért...:)