- duplagondol - Creative Commons License 2006.06.20 0 0 13208

"itt azert nemcsak az ervenyesulesrol van szo. a kommunizmus ESZMEJE siman konkurenciat jelentett peldaul a keresztenyseg eszmejenek."

OFF

Ilyen vagy olyan hajtóerő egymástól függetlenül is létezhet, embere válogatja . De hogy ne csak a levegőbe beszéljek, inkább idézek Garami Ernő szocdem vezértől, talán érdekes lehet. Ő valamikor '19 áprilisában volt kénytelen felkeresni Kun Bélát, emigrációügyileg..

"Lássa, kedves Garami, nem kellett volna magának ilyennek lennie. Emlékszik -e, hogy jó régen, sok évvel ezelőtt, amikor én még fiatal ember voltam, az volt a legfőbb ambícióm, hogy bejussak a Népszava szerkesztőségébe? Ön ezt akkor megakadályozta s én elkeseredetten voltam kénytelen egy büdös, vidéki városban valami apró hivatalt vállalni. Akkor keseredtem el, azóta vagyok a központi pártvezetőségnek mindig ellenzéke és ezért vagyok most bolsevista. Ha maga akkor befogadott volna a Népszava szerkesztőségébe, akkor most nem így ülnénk egymással szemben." (...) Kun bolsevizmusának ez a kevésbé patetikus és kevésbé tudományos indoklása már sokkal komolyabb hatást tett rám és borzadva láttam, hogy...milyen ember kezébe került egykori pártom és az egész ország"

In.: Garami Ernő: Forrongó Magyarország; Bp, é.n. 123.

Előzmény: alfredoo (13204)