Nem gondolnám, hogy nem lenne illendő véleményt megfogalmaznom az itt leírtakról, még ha másokat érinrenek is. Nem pikdámát védelmeztem, arra ő nem szorul rá, éntőlem meg aztán egyáltalán nem, egy konkrét és két általános észrevételt tettem csupán szöveged alapján, ez utóbbiak közül az egyiknek az volt a lényege, hogy szerintem nem ízléses dolog úgy általában vélelmezett családi vonatkozásokat a vitába bevonni, ez egy önálló állítás, ha "kioktatásnak" nevezed, ami igazából szerintem nem denotál mást, mint véleménynyilvánítást, tedd azt, a másik pedig általánosságban igyekszik, egy példa útján cáfolni az általad alkalmazott érveléstípus helytálló voltát.
Úgy gondolom, ez a fórum alkalmas helye mind a véleménynyilvánításnak, mind pedig az érvelések minőségére vonatkozó állításoknak.
A konkrét állítás pedig az volt, és ezt sem gondolom tapintatlannak, hogy szerintem az a személy, aki ide pikdáma néven ír, az eddigi hozzászólásaiból általam megrajzolható összkép alapján bizonyosan nem vonult vagy vonult volna hermetikus tagadásba a családján belül zsidóságát illetően.
Ha mérges vagy, azt a személyedre nézve sajnálom, nem kellemes lelkiállapot, ugyanakkor örülök, hogy bizalomra méltatván megosztottad velem ezt az érzésedet.