dg
mivel duplagondol vagy/lehetsz igy veled nehez konstruktiven beszelgetni, adott esetben nem is igazan lehet megerteni. duplagondol, duplabeszel, szegeny hulye alfredoo meg neez maga ele.
azt hiszem felreertettel. az hogy a hoherok kik voltak nem a naaci hoherokra gondoltam. hanem a magyar hoherokra altalaban. az 1000 eev alatt. mondhatnok hogy bakook. es hogy esetleges nemzetisegi hovatartozasuknak volt e szerepe abban hogy vallaltak a hohersagot. szerintem nem erre valaszoltal.
a vagonokra nem kifejezetten a zsidokat tereltek fel es nem is mindig kifejezetten azert mert zsidok voltak. a buzikat, ciganyokat, szabadkomuveseket nem zsidokent tereltek a vagonokra meeg ha adott esetben azok is voltak. a hadifoglyoknak (legalabbis lengyel, orosz, neger) ugyanolyan keveset ert adott esetben az eletuk mint a zsidoknak.
az avohoz valo kozelseg meg lehet kisebbsegi problema. nem lennek meglepve ha a roman hasonlo szervekben a magyarok lennenek tulreprezentalva. de szerintem nem szabad a tulreprezentaciobol kovetkeztetest levonni. az illetok nem mint zsidok, nem mint kisebbsegiek vettek reszt ezekben a dolgokban.
raadasul a magyar allamhatalomban hiaba volt tulreprezentalva a zsidosag attol meeg a magyar allamhatalom mindig is magyar volt. persze utolag megint megy a felelosseg maszatolasa. a biroi kar sem hiszem hogy zsido szarmazasu lett volna, a justizmordok eleeg nagy resze hozzajuk kotodik. egy fenyegetett kisebbseg zsarolhatobb. allitom hogy a besugok kozott meglehetosen nagy aranyt kepviselhettek a zsarolhato homokosok.