Csatlakoznek az elottem szolohoz.
En annakidejen a kerben probaltam eluzni a hangyakat tobb kevesebb sikerrel, mikoris olvastam, hogy letezik egy olyan szer, amit a hangyak behordanak a bolyba, aztan mikor az inseges idokben rafanyarodnak, annyi is nekik.
Nem emlekszem, mi volt a mereg neve, de nemregiben megint lattam nalunk a kerteszetben.
Kb 4x4 cm-es muanyag dobozkak, rajta lyukakkal, es benne valami kremszeru anyag, egy csomagban 3 dobozka volt. Nem szorodik, nem csopog. Hivatalosan lakasba ajanljak. Az ara huzos volt, de gondolom ez nem zavar, ha meg akarsz toluk szabadulni.
A boraxot en is olvastam , de sehol sem tudtam vasarolni.
Bio modszerkent meg a fahejat is hasznaljak, ezt kiprobaltam egy-ket noveny tovenel, tenyleg nem szerettek. (igaz el sem pusztultak tole).
Kicsit babrasabb, es nem humanus modszer, ha "felig" kinyirsz egy parat, akkor a tobbi hangya szalad, hogy segitsen a bajbajutottakon. Nincs mas dolgod, mig varni, amig marad olyan, aki segitsegul johetne.
Kertben a masik megoldas a forrovizes zuhany volt, kiforditottam asoval a hangyabolyt, hogy minel tobb hangya keruljon a felszinre, es 2-3 liter forralt vizet ontottem rajuk. Ez lakasban annyira nem megvalosithato, pedig szerintem a legbiztosabb, es legbiobb modszer.