balacy
2006.06.15
|
|
0 0
2997
|
De egy olyan világban, ahol személyválogatás nélkül egymásért - és nem önmagukért - élnek, ott megszűnik a romlás, és valóság lesz az örök élet... ha majd eljon ez a vilag, akkor ugy fogunk viselkedni ahogy leirtad. de amig nem jon el ez, addig ugy kell viselkedni ahogy ebben lehet. legalabbis szerintem. tobbszor visszetersz arra, hogy szemelyvalogatas. en azt mondom, hogy hatmilliard ember fele lehet segitokeszseget mutatni, lehet nagyon humanusan ragondolni, meg lehet nagyon szeretni oket. de nem er semmit. csak irott szo es elmondott hang az egesz. azokert kell tenni valamit akik korulotted vannak. es a falu vagy varos osszes elesettjet nem lehet felkarolni tevolegesen, bar jol hangzik es nagyon heroitikus vallakozas hangoztatni, hogy mino modon szeretem oket es akarok segiteni nekik stb. de fizikailag lehetlen. le kell szukiteni a kor kisebb csoportra, akiknek valoban tudsz segiteni. Nem tudom, hogy Jezus a vegelszamolaskor mit fog nezni, ennyire nem melyedtem bele a dolog teologiai felebe. azt fogja nezni, hogy valaki valogatas nelkul szereti az embereket es nagyon aggodik a timbuktui elesettekert is, vagy azt nezi meg, hogy tevolegesen ki adott a heten tobbet a nala nyomorultabbaknak az utcajaban. |
Előzmény: lsr (2996)
|
|