takarito Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1128

Örülök, hogy ismét hallom a hangod. Komoly partnernek tartalak a megbeszéléseink során, a későbbiek során is szeretném ezt gondolni.

A küldetéstudatról.

Semmilyen küldetéstudattal nem álltam elő. Visszautasítottam azt is, hogy prófétának gondoljanak.

Mind máig csak egy ember vagyok, és azen nem is szeretnék változtatni. Pedig Jézus még azt is mondta, hogy mindnyájan istenek vagytok, én még ezzel sem szeretnék élni. Jól érzem magam emberként.

Azonban szükségesnek tartom, hogy közösen eljussunk az igazság megismerésére és megértésére, amely ebben a Jézus vagy Pál topicban elkezdtem boncolgatni. Nem azért mert meg akarok győzni valakit, hogy egy befolyás által fogadjon el valamilyen nézetet, mint a kereszténység írástudói nap mint nap ezt gyakorolják. Hanem mert amit megértettem, talán másnak is érthető. Ezért ha valami nem világos hogyan értem, szívesen teszek hozzá magyarázatot. Azt tartom, hogy ha valaki megért valamit, akkor önmaga győz mégpedig a félreértései felett. Célom tehát nem az elismerés, vagy a küldetésem igazolása. Amennyiben valaki küldöttként vagy prófétaként szólal meg, azonnal hit alapján kezelik a mondanivalóit, és megértés nélkül elfogadják igaznak ha küldöttségét elfogadják, vagy megértés nélkül elutasítják ha küldöttségét hamisnak tartják.

Célom tehát a megértés, nem pedig valamilyen elismerés, vagy tekintélyként való elfogadtatás.

Előzmény: vámmentes (1119)