vámmentes Creative Commons License 2006.06.13 0 0 1123

Ján. 14,26:

"Ama vígasztaló pedig, a Szent Szellem, akit az Én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd Titeket, és eszetekbe juttatha mindazokat, amiket mondottam Nektek!"

Amely beszéd mellett bizonyságot tesz a bensődben a Szent Szellem, azt szintén Isten Igéje, a "logosz", azaz maga Jézus (Ján.1,14. - 1. Ján. 5,6-7.)) adta eléd, s az igaz.  

Ha olvasod az ószövetséget, de a benned lévő Szellem nem eleveníti azt meg Igeként, akkor vagy az ószövetség nem igaz, vagy a benned lévő Szellem nem a Szent Szellem. Azaz akkor nem Jézusból, az Igéből, a logoszból való az az ige, azaz az ószövetség, vagy éppen az újszövetség evangéliumok utáni részei. Megjegyzem, az Apcselben is (és a Jel. Könyvében is) vannak Jézus szavai közvetlenül leírva, de éppenséggel az evangélliumban sem csak Jézus szavai vannak leírva, hanem mások szavai is.

Azaz az evangéliumok sem csak Jézus szavait tartalmazzák, s ezen az alapon vajon csak Jézus szavai igazak benne, s a többi megszólaló szavai, élethelyzetei nem igazak?

Azaz mit fogad el az ember az Igéből? Én több szintről hallottam eddig példát:  

- Jézus szavait,

- az evangéliumokat és az Apcselt,

- mindezt, de Pál írásait nem

- az Apcselt sem, mert azt egy pálista írta (holott tartalmazza Jézus szavait is),

- a Jel. könyvében lévő jézusi szavakat nem, mert a Jel, könyve nehezen érthető, s emiatt a Jel. könyvét sem,

- az ószövetség gázos, nem egyeztethető össze az újszövetséggel, emiatt nincsen benne semmi ránk, újszövetségben élőkre vonatkozó, stb, stb....

Én rábíztam mindezt a Szent Szellemre, a "logosz", az "Ige", azaz Jézus kijelentőjére és az eredmény az, hogy a Biblia igaz, és kellő hozzáállást, odaszánást ajánl Jézus arra, hogy megértsük azt, hogy bizony az egész ószövetség is Róla szólt (Luk. 24, 25-27.), magyarán amellett is biztosan bizonyságot tesz a Szent Szellem, tehát igaz. 

Dióhájban ennyit ajánlok ehhez a témához a figyelmedbe. Dióhéjban, mert az élet legfontosabb kérdése ez, és fontos a megértése, sőt minden embernek erről kellene beszélnie építőleg minden nap, "zsoltárokban, példabeszédekben, dícséretekben", ahogyan Jézus, a tökéletes minta nap mint nap tette.

Üdv.:

vm