Actionman, hadd óvjalak!
Hagyd Takarítót, mert a Biblia a hibás azonnal szerinte, ha valamiben megfogod. Írtunk Neki itt mi többen eleget, de mostanra lett nyilvánvalóvá a valódi célja, a topikon való megjelenésének küldetéstudat jellege.
Paleokritessel jól el vannak, így legalább Paleo is le van foglalva, s Takarítónak sem fullad be a topikja. Mondjuk nem hagyja befulladni, mert ha már nem szól senki hozzá a meddősége miatt, akkor ír magának magától újabbakat új hozzászólásként.
Az indexen a napokban megjelent 144000 barátom csinálta ezt a küldetéstudatozást az origón egy éven át a Máriás topikjaival (mennyi, de mennyi bibliai ellenérvet írtunk Neki az origón anno, de elengedte a füle mellett a küldetéstudata miatt. Attól én még kedvelem Őt, mert legalább van szíve!), most Takarító csinálja ugyanezt itt antipálistaként. Az egyik máriás, a másik antipálista, közös bennük, hogy nem a Bibliában foglaltak az alapjaik - merthogy ugyi az tévedéseket tartalmaz(hat) - szerintük. Sőt, 144000 még azt állította magáról, hogy valójában elfogadja alapnak a Bibliát. Csak éppen akkor nem fogadta el, amikor láthatóan nem Őt igazolta, s meg kellett volna emiatt változtatnia a véleményét.
Nem tudsz mit kezdeni a küldetéstudatos emberekkel ebben az állapotukban. Nem tudod Őket onnan "rettentéssel" (Júdás 23.) kihozni, mert nincsen a "rettentéshez" jogalapod, nem hivatkozhatsz a valódi jogalapra, Isten Igéjére.
Ez nem látszott Takarító topikjának elején, mert többen itt valós vitára számítottunk a megjelenésekor, aminek van egy valós és közös hivatkozási alapja, Isten Igéje, benne a páli levelekkel és Jézus szavaival. Azonban fokozatosan derültek ki olyan dolgok megfogalmazott állításaiban, amik megszüntették az érdemi vita összes jogalapját.
Hagyd meg tehát ezt a topikot pl. Paleokritesnek, aki 1968 óta keresi az igazságokat, hátha itt addig foglalkozik Takarító evangéliumával, hogy talál valami értéket is abban magának, vagy éppen rájön annak tarthatatlanságára, s megtalálja az annál valóban igazabbat, valósabbat!
Gondoltam szólok, mert látom, hogy nem látod az előzményeket, amiket én kezdettől fogva látok/láttam.
Üdvözlettel:
vm