Akkor most már csak azt mondd meg, kit érdekel, hogy macska önszántából hasznot hajt az embernek? A macskát biztos nem, mint írtam, nem az önzetlen segítő szándék vezérli, mikor egeret fog. Mint ahogy nem is az ártó szándék, amikor madarat kap el. Nem tehet semmiről, de ha olyan helyen van, ahová nem való, el kell távolítani.
"Arról, hogy Te gyűlölöd-e a macskákat, vagy sem, nem fogunk szavazást rendezni, mert biztosra nem illik fogadni és nem kétséges a végeredmény!"
Hogy gyűlölöm-e a macskákat, arról felesleges is lenne szavazni, mert erről egyedül én mondhatok mérvadó információt, mert egyedül én tudom, hogy gyűlölöm-e őket vagy sem. Nem gyűlölöm. Ellenben igen érdekes, ahogy az irántam érzett gyűlöletedet egy ilyen kivetítési láncolaton keresztül hozod a felszínre, és magad is azt hiszed róla, hogy az tulajdonképpen az én gyűlöletem a macskák iránt.
"Akár egy bekattant bakelitlemez hajtogatod azt a két mondatot, két állítást hetek óta..."
Mivel semmi érdemi cáfolatot nem kaptam, ez így is fog menni. Te is ezt teszed, azzal a különbséggel, hogy többször meg lettél már cáfolva.
"...hiszen itt senki nem küldi ki a macskáját az erdőbe és senki nem fogja kalitkába zárni!"
Nem kell kiküldeni, megy magától. Aki pedig nem zárja be a macskáját, törődjön bele, hogy bizonyos időközönként új macskát kell beszerezni.