ophélia
2006.06.12
|
|
0 0
29
|
Együtt írom le a gondolataimat, amik eszembe jutottak a Te hozzászólásai kapcsán.
Az emberek öngyilkosságát nagyon sok minden motiválhatja, lehet persze kategóriákat alkotni (kell is, a könnyebb kommunikáció érdekében), de azért alapvetően mindenkinél van valami egyéni sajátosság.
Én csak a magaméról tudok beszámolni, mert ezzel vagyok tisztában.
Több emberért tartozom felelősséggel.
Több olyan kötelezettségem van, amit ha nem teszek meg, akkor másokat keverek bajba.
A halálom 6-7 embernek nagyon komoly fájdalmat okozna, a többiek megdöbbennének, sajnálnának, de nem lenne tragikus a számukra, ha eltűnnék.
Az előbb felsoroltak miatt nem tettem meg még azt, ami rátelepszik a mindennapjaimra és szinte mániákusan keresem az olyan lehetőséget, ami természetes halálnak tűnik.
Azért, hogy megkönnyítsem a hátramaradók gyászolását. Egy öngyilkos esetében nagyon nehéz a hátramaradottaknak, hiszen a gyászba harag, bűntudat is keveredik.
Szeretném legalább a kötelezettségeimet letudni, hogy azzal ne terheljek másokat, de a szomorúság érzésétől nem tudom megvédeni a szeretteimet.
Illetve csak akkor, ha maradok, de abba meg lassan én örülök bele.
A pénz nekem sem jelent szinte semmit, illetve annyit, hogy rajta olyan elfoglaltságokat tudjak megvenni magamnak, ami kizökkent a mindennapokból. Szerencsére van pár ilyen tevékenység, de ettől még ugyanúgy megmarad az az érzés, hogy eltévedtem, nem jó helyre és korba születtem.
Sajnos a hatalom az nem csak pár bolond játéktere, hiszen meghatározza a mindennapjainkat.
Háborúkat idéznek elő, hogy legyen kinek eladni a fegyvereket, lobbiznak, hogy olyan törvények szülessenek, aminek a segítségével még több pénzt és ezzel hatalmat tudhatnak magukénak stb.…nem ragozom, mindenki tudja miről van szó.
Persze ez mindig is így volt, de legalább nem akarták elhitetni, hogy demokrácia van, nagyjából nyílt lapokkal játszott mindenki.
Egy szó, mint száz: semmi értelmét nem látom a földön eltöltött pár évtizednek, ezért inkább kiszállnák belőle. „Állítsátok meg a világot, ki akarok szállni belőle”…na ez sajna nem megy… |
Előzmény: muinjo (28)
|
|