Direkt írtam, hogy költői a kérdés, elég nehéz a felfogásom, de már betéve tudom az általad felsorolt indokokat, részben el is fogadom. Természetesen magam sem szeretném, hogy öldösse a madarakat, de azt sem szeretm, ha a kutyáim öldösik a macskákat.
Önként! Ez volt a kulcsszó, a tyúk nem neked szánja a tojást, főleg nem a húsát, a ló nem a saját jókedvéből húzza a szekeret meg ilyesmi, a tehén sem neked szánta a tejét kezdetben, gondolom, de különböző manipulációkkal annyit kényszerítenek bele, hogy most már belepusztulna, ha nem fejnék. A kutya még hasonló kategória valóban, bár mint hárőrző inkább csak a jelenlétével véd a piti tolvajoktól, de ha valaki komolyan gondolja a betörést kevés kutya komoly ellenfél. De najó, velem lehet vitatkozni, a kutyák szeretnek segíteni a vadászatban!, húzzák örömmel a szánt!, visszahozzák az eldobott labdát meg ilyen nagyon hasznos dolgokat csinálnak! Jaj, majd elfelejtettem, valóban ők a leghasznosabbak, hiszem megölik a szomszéd macskáját!
Izlés dolga, de inkább egy macska somfordáljon a kertemben, mint egy menyét vagy egy róka, bár nem írtanék ki egyet sem, de az a szívlapátos ember bizonnyal!
Hát még sokat kell dolgoznod azon, hogy az átlagembereket ez a dolog annyira megfogja, hogy minden macskát kiírt Európa színéről. De kérlek, ha ennyire nagy szakértője vagy a témának, mondj már néhány szót arról, mégis hogyan jöttek létre azok a nyomorult, nulla értéket képviselő, de igencsak intelligens állatok, mert én sajnos nem tudom, de azt gondolom, tiszteled annyira az ellenfelet, hogy utánanéztél a dolognak!