Taxus Creative Commons License 2006.06.11 0 0 1909

Szia Barbex!

A karók a banán védelmét szolgálják, de nem a szél ellen, hanem a gyerekek, de főleg a kutyánk letarolóhatása ellen (nagy németjuhász). Nyár közepén már kivehettem volna, de valahogy ott maradt. A szél nem töri le a leveleket, csak felhasogatja a szélét néha.

A kertben nagyon sok egzotikus, vagy különleges növény van, a hétköznapi növényekből is úgy válogattam, hogy különböző és kicsit különleges legyen.

A kerben kiültetve vannak pálmáim, sok féle yukkám, télálló katuszok, kivik, fügék, termő gránátalma, bambuszok, Diospyros, Ziziphus, Photinia, magnóliák, hibiszkus félék, rozmarink, levendula sor, cipruska, zsálya, Eleagnus tarkaváltozat, Osmanthus, Aucuba, Babérmegyek, Selyemakác, agave, Chalycantus, Fastihedera, több féle hamisciprus, Junipersu félék, lonc félék, Császárfa, Viburnum félék, Magyal, vadcitrom, stb.

Ezek télen is természetesen kint vannak, részben takarva részben nem.

Ezekívül van még számtalan cserépben ez-az, pálmák, Bougainvillea, leander, golgotavirág, jázmin, orchidea stb. stb, köztük 2 citrom is, az egyiket mandarinnak vettem a kisebbik fiamnak, aki szintén kedveli a növényeket, majd bő fásfél év nevelés után kiderült, hogy citrom. A másik pedig egy óriáscirom, legalább is úgy gondolom, mert kevésbé értek hozzá.

Musa nepelensis mennyire bírja a hideget? Heti 1 levél azért jó ütem!

Nekem van egy Musa itinerans-om, ami szintén bírja a hideget, sőt a meleget nem szereti, nyáron 30 fokban szenved, de ezt nem mertem kiültetni, mivel annyira azért nem fagyálló.

Előzmény: Barbex (1902)