Sziasztok!
Sikerült újabb fotókat készítenem a szerintem nem éppen egészséges citrusleveleimről :( Kérlek Benneteket, hogy aki ért hozzá, vessen rá egy pillantást, hátha tudna valamit tanácsolni, hogy mi miatt lehet ilyen... Olyan barnás foltok vannak a leveleken, néhol a szélei színeződnek el, de kártevőket nem igen látok rajta, szabad szemmel legalábbis nem... :(
Amúgy ma lezuhanyoztattam a citrusfát, és átültettem jó minőségű citrusföldbe, na meg egy nagyobb edénybe, mert már szorította a cipő szegényt. Remélem jól tettem... Az olajfámat is átültettem, remélem a legjobbakat :)
Egy kérdés metszéssel kapcsolatban: az olívafácskám kora tavasszal egekbe nyúló, óriási hajtásokat kezdett növeszteni. Örültem neki nagyon, mert akkor még nem tudtam, amit most tudok... Szóval olvastam valahol, hogy ezek ún. vízhajtások, és le kellett volna metszeni őket már akkor, hogy aztán onnan bokrosodjon. Hát én ezt nem tettem, és most van két olyan nagy hajtása is a fának, mint maga a fa, és annak a legtetején kezd hajtani, bokrosodni... Tud valaki segíteni, hogy mit tegyek? Lemetszem még most, vagy már hagyjam? Csatolom a fotóját.
Minden segítséget előre is köszönök!