muinjo Creative Commons License 2006.06.11 0 0 20

Az emberi fejlődés biztosan nem állt meg, de inkább technikai jellegű kérdésekben mutat némi fejlődést, alapvető jellembéli változáson nem ment keresztül az emberiség.

Ennek politikai társadalmi okai vannak, hogy igazából demokratikus és az emberiség és a környezet érdekeit szem előtt tartó, az egyént fejlődésre biztató társadalmi rendszer nincs, nem is volt és most sem arra haladunk.

Nekem ettől jóval egyszerűbb elméletem van a halálvágyra.

Minthogy a hangulat és a közérzet összefügg az aggyal és biokémiai folyamatokat generál, az agy biokémiai rendellenességei szintén kihatnak a közérzetre és hangulatra.

Ezt jó esetben helyre lehet hozni gyógyszerekkel, de ha nincs megszüntetve a kiváltó ok, akkor szerintem a gyógyszerek sem hatnak.

Pl. Ha valaki utálja a munkahelyét, attól depis lesz, és hiába szed mellé bogyókat, nem fog meggyógyulni tőle, mert még mindíg az utált munkahelyére kell járnia.

De mivel depis ezért mondjuk nincs ereje változtatni a helyzeten.

A nagyon egyszerű gondolkodású emberek, többnyire nem éreznek halálvágyat mert mindíg csak a fennálló és aktuális problémára koncentrálnak, nem foglalkoznak a többi problémával ami utána következik, vagy egyszerűen tesznek rá.

Az okosabb emberek azonban hajlamosak annyira előre nézni és sok megoldandó problémára koncentrálni, hogy elmegy a kedvük mindentől mert csak sok egymás mögött álló megoldandó problémát látnak, a problémák végét azonban nem.

Előzmény: ophélia (16)