Nem nagyon értem a rokonok pártját fogók hozzászólasait.
Kap két ember ingyen egy hatalmas lakást, amiért semmit sem kell tenniük (gondolom máshol is fizetnék a számlákat, kiürítenék a postaládát, stb.) határozatlan időre (legalábbis nem emlékszem, hogy bárhol is írtad volna, hogy megállapodtatok volha, meddig maradhatnak). Oké, hogy korábban segítettek a párodnak, de az a testvéri "kötelességérzet"/szeretet számlájára írható, és ezt ki nem tenné meg a családjáért.
Viszont a saját lakásod ingyen átengendése rokonoknak az hatalmas jófejség, nem sokan csinálják meg. (Valószínűleg a pénzért kiadott lakások tulajdonosainak is akadna pár rokonuk aki örömmel beköltözne ingyen egy lakásba).
És mivel te ennyire normális voltál velük, szerintem elvárhatnál bizonyos fokú rugalmasságot tőlük... Ha meg ezen felháborodnak, akkor el lehet küldeni őket. Szerintem ez kb. olyan, mintha nem tetszene nekik a lakás fekvése, és követelnék, hogy vásárolj másikat. Vagy, hogy miután eladtad a lakásod, fizesd az új albérletüket.
Azt meg szerintem kicsit túlhangsúlyozod, hogy neked mekkora szerencséd van, hogy ismerősök a "bérlőid". Azért annyira nem nehéz normális bérlőket találni.