Azt látom bajnak, hogy félnek az emberek, amit lejjebb írtam, a másik gond a tisztaságmánia,
Ebben igazad van, létezik a jelenség, de nálam ez sem igaz.
Van halas tavam, van akváriumom, van 2kutyám, van 3 madárodúm, és egy madáretetőm. Nem parázok a baciktól egyáltalán. De erdő szélén lakom. Itt sok a vadon élő állat, akik ugye néha elhullanak. Van itt döglött róka, mókus, mindenféle. A macska közismerten előszeretettel fetreng bele az ilyen foszladozó dögbe. A környék macskái persze nem csak hozzánk járntak át, hanem kijárnak az erdőbe is. És bizony láttam már csupa véres, dzsuvás, bűzölgő macskát lejönni az erdőből. Nem mondom, hogy ez általános jelenség, de létezik. Ezenkívül, már említettem azt is, hogy a saját állatom állapotát ismerem, másét viszont nem. Te is említetted, hogy a jól tartott állatoktól nem lehet elkapni semmit. Ezt én is így gondolom. De pont ez indokolja azt, hogy miért akarom a saját állataimat látni a kertemben, és nem a szomszédét, meg az utca többi lakójáét. Fene se tudja, ők hogyan tartják őket. Így aztán marad a járőröző kutya, mint megoldás.