Ezek nagyon szépek! Én idén vettem először mimózát, összesen két darabot, mert nem tudtam hogy viselkednek... Az egyik az úgy tűnik szépen fejlődik, kb 20-25 cm-es, már ki kellett karóznom, mert eldőlt. A másik viszont elég ramatyul van: hoz egy levelet, egyet meg eldob...az alsók folyamatosan sárgulnak és mintha fekete pöttyök is lennének rajta... lehet hogy atkás... méretben is le van maradva ez csak olyan 15cm-es.
Kevés közvetlen nap éri, de olyankor mindig begöndörödnek a levelei. Egy szélesebb tálcán áll kavicsokon, hogy a pára megoldott legyen. Volt hogy floráriumba raktam, de akkor meg bepenészesedett... Öntözni ritkán szoktam esővízzel, mert azt hallottam, hogy nagyon kényes a túlöntözésre.... Van amit nem jól csinálok? Vagy miért nem fejlődnek olyan gyorsan, ahogy itt a fórumon olvasom? A nagyobbik is még csak most hozta a második olyan levelét, amin nem kettő, hanem négy levél van. Virágbimbók pedig még egyáltalán nem látszanak....
Bocsi a hosszúra sikerült üzenetért, de úgy megörültem, hogy végre van valaki akinek vannak mimózái és nem is akármilyenek! :) Akinek ilyen mimózái vannak az biztos ért is hozzá, mert nagyon érzékeny növénykék ezek....