Barátocska :) Creative Commons License 2006.06.08 0 0 21
Szia,

ha érdekel az én véleménye, azt hüen tükrözik Teréz Anya szavai:

"Ha ítélkezel az emberek fölött, nem marad idöd szeretni öket."

Szerintem ezt nem lehet nagyon tovább ragozni, vagy igen? Te hogy gondolod? Ja, persze, azért biztos lehetne, de ez a lényeg :))))))

Egyébként régóta küszködök annak megfogalmazásával, hogy mit gondolok a szeretetrôl. Van egy bizonyosfajta szeretet, amikor még a vaskorlátot is tudom szeretni :)))). De ezt nagyon nehéz megfogalmazni, mert nincs benne Erosz, Agapé és Philia sem. Vagy talán inkább mind a három benne van? És talán nem is érzés ez, hanem inkább egy állapot. Egyfajta "nézés", amikor úgy tekintesz a dolgokra magad körül, hogy semmiféle ítéletet és címkét nem húzol rá. Maximális elfogadása MINDENNEK, ami létezik, és méghozzá pontosan ÚGY, ahogy van.

Az összes többi más szeretetérzés, amihez már hozzáteszed, hogy "szeretem azért, mert...", az már kizár, elkülönít, elválaszt és megoszt. Ami persze nem jelenti azt, hogy nincs ilyen, nagyon is van, de természetét tekintve nem tökéletes, és ezért is fordulhat elô az a sok hiba: veszekedés, válás és ellenségeskedés és hasonlók :))) A feltételek miatt, amitôl függôvé teszed :))

Hát, így gondolom.
Előzmény: Titanilla_ (-)