Oh, szóval 1 év alatt fejlődik ki a termés??? Ez meglepő... Tehát jövő ilyenkorra lesz belőle citrom??? Dehát addig még át is kell telelnie... Nem úgy hallottam, hogy a citromok termésekkel együtt telelnek... Vagy mégis? Ez 100%????
Ha tud valaki, légyszi, segítsen nekem, mert ma észrevettem egy- két kóros elváltozást a citromfámon :( Az egyik levele lehullott, és nézzétek meg, hogy milyen, csatolom... :( Mitől lehet ez? A leveleken nincsen semmi, egyiken sem, mindet átnéztem. Semmi kártevőt nem fedeztem fel. Pedig ez a levél valami olyasmire vall. Egy virágján viszont találtam vagy 4- 5 nagyon pici, rózsaszínű, tetvekhez hasonlító állatokat. De nem mozogtak, tök könnyen eltávolítottam onnan őket. De másutt nem voltak, csak ez a 4-5 darab a virágokon. Mi lehet ez? Szerintetek mit tegyek? Nem szeretném, ha az újonnan vett citromfám odalenne :( A földje pedig enyhén penészes lett, ezt is csatolom. Ugye jól selytem, hogy át kell ültetnem? Azt olvastam egy könyvben, hogy nem szabad hagyni kiszáradni a közeget, viszont a pangó vizet is kerülni kell. Na, én pont így csináltam, mégis miért penészesedik a közeg???
Légyszi, ha tud valaki, segítsen nekem! Nagyon megköszönném!!!
A banánpalátnám ma van nálam 2 hete, ez a legfrissebb fotó, csatolom, ez legalább gyönyörű!!! :))
Szép estét mindenkinek!
Barbex