A kamerázást eleddíg egyetlen alkalommal próbáltam meg koncerten - a fellépő zenekar engedélye nélkül -, de az sem volt semmi:
Ez a Roger Waters koncert volt (..még valamikor tavaly előtt talán...?) a kisstadionban, ahova olyan forgós szerkentyűn kersztül lehetett bejutni.
Én szépen ügyesen a farmerdzsekim belső zsebébe raktam a kamerát egy nejlonzacsiba csomagolva és a kezembe fogtam úgy, hogy ne láccon ki.
Persze azt csak én hittem, hogy nem látszik semmi, mert rögtön kiszúrta a biztonsági őr, hogy valamit be akarok vinni.
Meg is kérdezte, hogy "Mi van a zacskóban; ugye nem alkohol?" Én meg mondtam, hogy ááá dehogyis; mire Ő: "Hát, akkor mi üdítő?"
Mondom erre, hogy "Persze üdítő"; de nem lehettem túl meggyőző, mert mindenképp meg akarta nézni a zacskó tartalmát, úgyhogy meg kellett mutatnom a kamerát benne a zacskóban.
A fazon belenéz, utána kikerekedett szemmel rám és megszólal:
"De hát ez nem üdítő!" Mire én: "Hát nem..."
Erre visszadta a zacskót a kamerával együtt és továbbengedett...
Persze mondanom se kell, hogy akkor még csak egy ősrégi VHS-C kamerám volt, aminek rohadtul nem működött már az új aksija sem, úgyhogy kb. 10perc (zavartalan) felvétel után be is mondta az unalmast...
Lehet a biztonsági szolgálat már tudta előre, hogy úgysem fog működni...?
...vagy az is lehet, hogy keresnem kellett volna valami konnektorfélét, ahova bedughattam volna a kamerát (esetleg a színpadon; mondjuk a Waters elektromosgitárja helyére... :-DDD ) és még az sem zavart volna senkit...?