BOLOND
2006.06.06
|
|
0 0
5
|
Attol fugg hogy hol szalltok meg. Ha valahol a belvaros kornyeken akkor konnyu dolgotok van mert minden kozel van vagy villamossal / koteles villamossal elerheto. Frisconak az egyik legnepszerubb oldala maga a belvaros, Market St.-tol a Golden Gate-ig. Az Embarcadero-t nem hagynam ki, ott el lehet tolteni egy napot. Tele van mutatvanyosokkal, uzletekkel, arusokkal, mindenfele kajalasi lehetoseggel. Ott van a hires san franciscoi kovaszos kenyer sutode is. Erdekes latvany a hajokikotok utan a foka piheno stegek. Nagy ricsajt tudnak csinalni. Alcatraz-ra at lehet menni hajoval de ha nincs szerencsed csak masnapra kapsz jegyet. Busszal el lehet menni a Golden Gate-ig, es ha at akarsz menni rajta asszem 2 km korul van oda vissza. Meg le es fel is mozog eleget! Onnan el lehet setalni az Embarcaderoig es azzal egyutt kesz is a nap. Ne hagyd ki a villamosokat, a kabeleset es az igazikat. Az antique villamosok az Embarcaderotol a Castro negyedig ("meleg" negyed) mennek es nagyon nagy elmeny. Hacsak nem celod, Alcatraz nem egy nagy ugy, inkabb erdekesseg. Tul sok idot elvesz es draga, de ha egy darabig nem latogatsz ujra SF-be akkor erdemes megnezni. A Coit Tower is erdekes, jo kepeket lehet csinalni a Golden Gate-rol es a varosrol. A Girardelli Square egy jo hely kajalni, vasarolni meg bameszkodni. . Ott van az egyik cable car vegallomas. A cable car muzeum is erdekes nagyon. Lathatod az egesz kozponti mozgato szerkezetet, meg a fold alatt is. Ugyanugy, a kinai negyed is erdekes, jo kepeket lehet csinalni. Hat tudnak meg egy-ket napig dumalni de nem lessz sok idod. Nyaron leszel ott es akkor nagy a tomegnyomor mindenhol, az idojaras pedig valtozekony. En nem tudom hanyszor voltam ott de meg nem unatkoztam. |
Előzmény: KirRoyal (4)
|
|