rferi Creative Commons License 2006.06.05 0 0 9

Citera!

Erre itt válaszolok, mert a másikból kirugnak minket:

"Erre már én is gondoltam.Pont ezt akarom elkerülni. Azért egy nyomtató mechanikája szerintem gyenge ehhez. Bordásszíjjal akartam, de ahhoz meg kell tárcsa, meg sokminden más is, nem olyan egyszerű. Sokkal egyszerűbbnek tűnik  két kiszuperált mosógépmotor forgórészét elvinni eszetrgályoshoz, és belemaratni azokat a hornyokat."

Szóval, szerintem semmi az égvilágon nem garantálja neked, hogy a két motor egyforma sebességgel pörög föl!

Az rendben van, hogy a szinkronfordulatszám azonos, de ha az egyik csak egy másodperccel később éri azt el, már van egy pár (jónéhány) csavar a húrmagban, abban az esetben, ha azt a motorok tengelyéhez rögzítetted az indítás előtt.

ÉS gondolom ez a tervbeli helyzet.

Gondolom azok a csavarok nem jók a magnak.

Szóval én még mindig azt mondom, egy motor kéne, és egy hosszú tengellyel átvinni a forgást a túloldalra.

Amit írtál, párszáz vattos telj. igényt nem olyan nagy, hogy egy modellboltban kapható, combosabb műanyag fogaskerékkel át ne lehetne vinni. Mindössze négy fogaskerék kéne, a hosszú tengelyt meghajtod a motorral, és arról -mint egy transzmissziós tengelyről- két fogaskerék-hajtással a két végén kihajtasz.