off
Nem szoktam tisztességtelenül idézni, most sem tettem.
Nagybetütől, irasjelig tettem, semmi nem maradt ki, nem értem, hogy milyen félmondatot hiányolsz.
on
Spiró szavaival pedig semmi baj és benne semmi ellentmondás nincs. Ö annak tekinti magát, akinek akarja, és tudja, hogy más nem nem mindenki tekinti őt ugy, ahogy ő önmagát. Ő azt akarja, -és ez legitim törkvése- hogy az őt másnak -idegennek és elllenségnek - tekintők erre való lehetősége, érvrendszere lehetőleg ne növekedjék, és pont az erre veló kitettségben lát veszélyt a desperádók törekvésben.
Igy tehát érintett annak a keritésnek a meg nem építésében, amely mögé az Állományjavítók kenetteljes szavakkal őt isten őrizz, hogy be akarnák vonszolni magukkal, elvégre ők demokraták, és csak a magyar alkotmányban -szerintük- nekik járó önmegvalósitásukhoz elngedhetetlen nemzetiségi jogokhoz ragaszkodnak, és nem tehetnek róla, ha közben antiszemita vihart keltenek, elvégre miért akart az a fránya tartalmát engedő puskaporoshordó pont oda gurulni, ahol ők uri jókedvükben éppen az izzó parazsat rázzák ki pipáikból.