recon
2006.06.04
|
|
0 0
942
|
Ha ez így lenne, akkor szerintem az amerikaiak, akik anyagilag tulajdonképpen szinte bármit megengedhetnének maguknak már rég lecserélték volna a Colt fegyvercsaládot valami másra és nem használnák már 40 éve (kb úgy, ahogy a 1911-et is elérte a végzete az M9 Beretta képében).
Mind a két fegyverrendszerrel jelentős gyakorlati tapasztalatom van (remélhetőleg az M4-el nemsokára újból közeli kapcsolatba kerülök :-))) és én nagyon szeretem az M4-et az egyszerű és gyors kezelhetősége, illetve a modularítása, széles körű variálhatósága miatt. Arról már nem is beszélve, hogy ugyanaz a súly mellett majdnem kétszer annyi lőszert tudok elvinni, mint az AK-hoz (és a végén úgy is az nyer, akinek több a lőszere :-)). Vaklőszerrel használva valóban sokkal több akadályom volt, mint AK-val, de éles lőszerrel egyszer sem fordult elő, így én megfelelően megbízhatónak tartom és lakott területen (értsd nem szigorúan a "dszungelben") bármikor odaadnám érte az AK-mat.
Ez persze csak az én véleményem, a saját gyakorlati tapasztalataim alapján, amivel valószínűleg sokan nem értenek egyet. |
Előzmény: belic (941)
|
|