takarito Creative Commons License 2006.06.04 0 0 1049

Nekem nincs bajom sem a Mózesi törvénnyel, sem a zsidó hagyománnyal. Nem én ragaszkodom hozzájuk.

Általában azonban a törvény és a hagyomány működése az élet korlátozásává változik, mivel bemerevedik idővel, az élet pedig változik. Azt szeretném hangsúlyozni, hogy van nagyobb vagy fontosabb a mindenható törvénynél, mégpedig az ember, vagy az élet.

Jézus nem csak a körülmetélésről nem beszélt, hanem sok egyéb törvénybe foglalt dologról sem. Akkor az azt bizonyítja, hogy körül kell metélni az embert, mert benne maradt a törvényben?

Létezhet egy olyan felfogás, hogy minden teremtett ember az Isten gyermeke. Jézus azonban itt egy kicsit pontosított. Azt mondta, aki cselekszi az Isten akaratát, az nekem fitestvérem, nővérem és anyám. Lehet hogy nem fogadod el Jézust, pedig kiválóan megadta az Istenhez vezető utat. Én sem tudok másmilyet mutatni. Ha tehát őt ebben nem tudod elfogadni, nehéz dolgunk lesz,mert én is csak azt mondom, és nem a tetszésem szerint. Persze lehet tetszésem szerint is mondani, mert tetszik is az általa mutatott út.

1. Gondoltam érdekesebb lehet, hiszen nagyon Tóra kedvelőnek tűnsz. Nem állítottam idegennek vagy tévedésnek az ószövetség dolgait soha. Amit állítottam az, hogy a Tóra lejárati ideje betelt.

Nos biztatlak menj el egy szent lelkes gyülekezetbe, ahol sok ember fog neked bizonyságot tenni az Istennel való találkozásról. Ez a találkozás ugyan nem jelenti azt, hogy azonnal tökéletes Isten emberei lesznek tőle, de el tudnak indulni egy úton, ami oda vezethet.

2. És én nem arról beszélek? A megélhetés, a túlélés talán nem egészen más ha ellenségeskedés vagy ha szeretet szövi át a döntéseket?

3. -

4. -

5. -

6. A másik sértésének például egyik alapja, ha a szeretetet visszafogva valamilyen érdeket teszel fontosabbá. Ez a korlátozás nem okoz elhidegülést?

7. Az élet több mint egy rendszer vagy egy szerkezet. Ha az életből rendszert faragsz általában halott szerkezetté merevedik.

Előzmény: Paleokrites (1046)