sziasztok
csak annyi lenne a hozzáfűznivalóm, hogy mindenképp érdemes beruházni szerintem egy helyi simkártyába, olcsó (2000 ISK) és le is beszélhető annyi és nem biztos, hogy működik kint a telefonod.
pl az enyém az úgy megy most, hogy smst tudok küldeni a Pannonos telefonomról, de hívni nem tudok, az Siminn telefonomról tudok hívni, de nem tudok Pannonra hazaküldeni smst. szóval érdekes a felállás, de ez van.
én múlt héten jöttem ki és maradok aug 29ig. ha egész up to date árak kellenek, akkor szóljatok és mondom, bár most nem vagyok nagyobb település közelében, sőőőt =)
mindenesetre az 1,5 literes víz sacc per kábé 80-120 ISK, ami forintban háromszorosan értednő. amúgy meglepően sokat drágult minden két évvel ezelőtthöz képest, mikor utoljára jártam erre. leglátványosabban a benzin drágult. ha lehet, hozz valami házi pálinkát és a bérautód azzal tankold :D
amúgy sok közért van a nagyvárosokban, de nem javaslom, hogy a "Bonus"on és a "Krónan"on kívül másoha menj vásárolni, mert más sokkal drágább... egyes cikkek akár 50-100%kal is drágábbak lehetnek. "10¤11"be NE menj vásárolni ;) bár nem vitás, hogy annak a legjobb a nyitvatartása =) ugyanakkor sokminden bezár 7 előtt. a bárok éjjel 1ig vannak nyitva és mindegyikben lehet szinte wifi netezni. bár 3 deci gyömbér 270-300 Koronába fáj. szóval nagyon :D
amúgy elfogadják az EU TB kártyát is, de azon felül mindenképp javaslom az utasbiztosítás megkötését. EU TB kártya kiváltható a Teve utcában, Budapesten.
a sziget belseje nem tudom mennyire járható, én ugyan most az északi part közelében vagyok és itt még azért van hó 900 méter alatt, szóval lehet, hogy a felföld még nem járható.
mindenesetre nézd szorgalamasan ezt az oldalt:
http://www.vegagerdin.is/english/road-conditions-and-weather/the-entire-country/island1e.html
egyelőre nem járhatóak az utak.