Takarito!
Veled azért nem lehet vitázni, mert te egyszerűen nem veszed tudomásul, mit mond a másik.
Bármit mond, átfordítod a magad gondolataira, összeveted a benned élő igazsággal, és eldöntöd, igaz, vagy sem.
Ha hamisnak véled, akkor mindenképpen hamis, semmit nem törődsz, nem is értesz abból, amivel indokol, érvel.
Ha igaznak véled, akkor meg leírod, és annyi.
Ez nem vita. Mert nem veszel tudomást a tényekről. Hanem csak arról, benned milyen hangulat, vagy akármi ébred. Mondom, ha nem tartod igaznak, hiába igaz, el nem ismered. A tényeket! Nem ismerted el nekem sem. Hanem mondtad, ha értenélek, ha figyelnék, igazat adnék neked.
Ez súlyos hiba.
Nincs alapod úgy fellépni, hogy neked igazad van, és terád kell figyelni, érted el kéne hagyni az egyszerű tényeket, igazságot.
Nem általad jön az igazág erre a fórumra.
Hanem, ha tévedsz, be kéne látnod, el kéne ismerned, és addig visszakozni, amíg csak oda nem jutsz, ahol már nem tévedtél. Azaz kijelentéseid java részét vissza kéne vonnod.
De te ezt nem teszed, tovább mész utadon.
Én, és azt itt vitázó bibliások pl. jóval inkább ismerik nálad Jézust. Apostolait is. A Bibliát is. Ez igazolható, ez igaz, ha a Biblia igaz. Akkor is igaz, ha Isten a Bibliában leírt Isten.
Mégis úgy lépsz fel, mintha te szólnád, mit akar Jézus, és mit kéne tennünk. És összevissza tévedsz. Mégis, kijelentesz, mondod, mit akar, és elvárod, ismerjük el. Mondd, miért? Erről felteszek neked néhány kérdést. Szeretném, ha megválaszolnád őket. Ha nem teszed, néhányszor még felteszem neked, de remélem, már most is megválaszolod őket, erősen kérlek erre!
A.) Miért ismerjük el, te látod jól a dolgot?
B.) Te miért nem ismered el, hogy más jobban látja nálad? Hogy pl. én látom jobban, amiről írok?
Te nem mutattál, nem igazoltál semmit velem szemben. Csak leírtad, ha figyelnék, érteném. Nekem írtad, ha figyelnék rád, értenék. Lásd, én újra és újra figyellek. És látok, értek, úgy vélem, igen sokat látok hozzád képest, és mélyen, magasabbra, nálad jobban látok. És így figyellek. És emellett kész vagyok változni, inkább Istennek adok igazat, mint magamnak, mint bárki embernek.
Te miért nem teszed ezt?
C.) Mondd, te miért nem figyelsz másra?
D.) Miért nem változol, miért nem értesz (megértesz), és miért nem tanulsz?
Ha tennéd, igazat adnál nekem, visszavonnád tanaidat (nagy gonddal megtagadnád egy sor kijelentésedet), és helyedre állnál. Nekem ugyanis meggyőződésem, hogy ezt kéne tennem a helyedben. És sokkal-sokkal biztosabb vagyok igazamban, gondolom, mint te a tiedben.
E.) Mondd, miért nem engedsz nekem, Domestosnak? Miért nem látod be tévedéseidet, miért nem vonod vissza tanaidat?
Mondd, neked szólni kell ezeket, mert te állandóan megerősítést kapsz valahonnan, és más nem?
F.) Mondd, próféta vagy?
G.) Ha te próféta vagy, más nem próféta itt, csak te?
Miért csak te, és más miért nem? (Ha F-re igen a válaszod.)
Jó lenne, ha választ adnál nekem. Jó lenne, ha legalább sorról sorra választ adnál!
Lásd, annyira figyelek rád, hogy tőled még a sorról sorra való választ is szívesen veszem.
Kérlek, válaszold meg kérdéseimet!
De ne azzal érvelj, mit akar Jézus, mert én tudom, hogy jobban tudom nálad.
Ne azzal érvelj, mit kell tenni, mert én nálad jobban tudom.
Kérlek, te arról írj, te miért teszed, amit teszel, te miért gondolod, stb.
Kérlek, ne prófétaként írjál, hanem fórumtársként. Prófétának ugyanis sok fórumtársnál kevesebb vagy. És persze meg is buktál annak, sokszorosan, így semmi alapod prófétaként fellépni. Kérlek, válaszolj hát legalább most az egyszer egyszerű emberként, fórumtársként!
Cserfa
CSerfa