Paleokrites Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1028

Nos Lukács írt egy pár oldalnyi elbeszélést...., de írt más is más műveket, leveleket....

A Törvény áll, bármilyen reformokon is menjen át, avagy változott..., most nem konkrétan a mózesire utaltam, de az az alapja, hisz Jézus Lukács 16, 18-ban éppen egyféle jogra hivatkozik...., amit én nem tartok pl. bűnnek, sőt Jézus valóban elhangzott szavainak sem!

Mi az az Isten országa, ott van é törvény, szabály, avagy elegendő csak pusztán kimondani, hogy szeretet?

Isten mennyire volt, van tisztába önmagával, tudásával, hatalmával, hogy teremtményeivel annyi minden történik és történni fog ellenörzése , avagy tudta nélkül?

Ha Istent szeretem, felebarátaimat szeretem, akkor rendben van minden és kész, ennyi?

Igazság lelke....? mI ez, valami vallásfilozófiai megfoghatatlan, mint a szentszellem, lélek, tökéletesség, de mihez viszonyítva is?....

A szentszellem/lélek lenne a bibliai szöveg? Te sem gondolhatod komolyan?

Szerinted Isten léteziik, él, van, cselekszik, beszél, üzen...?

Az igazság keresés ez egyféle népi hiedelmes társasjáték?  Melyik iigazságról is van szó, avagy mit is kell keresnünk?

Nos mindazt, amit leírtál a jóságról a szeretetről és egyéb nyalánkságokról,, már régen gyakorolja az emberiség jó része....., pedig ez mellett dolgozik, eszik és iszik, biológiai szükségletei vannak, avagy fájdalmai, netán gonjai is, mégis emberhez, de Istenhez méltón is éli napjait...., nem új amiből idealizmusod táplálkozik.... Az örök életről annyit, hogy azt Isten nem ígérte, sem nem ilyennek alkotta meg az emberiséget, tehát arra vágyni, hogy is mondjam....., kívánság....., ami nem teljesíthető..... Éppen ezért hinni kell benne...., hogy majd a halál után.....jobb lesz...., de erről senki nem győzött meg a túloldalról.... senki, akinek ez sikerült volna....

Az emberiség meg halad a maga útján....és kutat, keres és talál megoldásokat a problémákra......, vagy szerinted nem?

Előzmény: takarito (1025)