A bűbocsánat hogyne volna fölösleges, ha már egyszer valaki kifizette helyetted a váltságdíjat.Olyan nincs, hogy ezt mindenki automatikusan élvezhetné. Amíg valaki nem igazítja Jézushoz az útjait, addig ez mintha nem is volna számára. Inkább tűnik úgy, hogy Isten nem is bocsátja meg a bűneinket, amíg mi meg nem bocsátunk az ellenünk vétkező embereknek.
ahol megköveteli a kereszténység a tízparancsolat törvényként való kezelésétEzt varrd arra, aki ilyet tesz, de rám ne!
NEM kellett Jézusnak beteljesítenie az áldozati előírásokat a megbocsátáshoz. Elegendő volt, hogy megszánja a vétkest. Tisztelettel.De bizony be kellett teljesítenie, ha a Törvény alatt levőket meg akarta menteni.
Pál apostolt nem szapulom, de a tanításait folyamatosan bírálnom kell, hiszen a keresztények folyamatosan Pál tévedéseit hozzák elém, még ha nem is említik meg a nevét.És a gondolatra nem írsz választ, csak Pál ellen egy tírádát. Cöcö.
Szóban forgó evangéliumi idézet NEM HIVATKOZIK az engesztelő áldozat szükségességére.Jaja, csak hobbiból nevezi Jézust báránynak. Tudod, amit az ÓSZ-ben levágnak áldozatképpen.
Az örök élethez egész biztos nem az kell, hogy elfogadod, aztán éled tovább az igazságtalanságaidat is gonoszságaidat.Ilyet én nem is állítottam soha.
Hogy akarsz úgy örökké élni, hogy másoknak állandóan terhet jelentesz és szenvedést okozol nekik az értetlenségeddel?De kérdezem én: Hogy akarsz (vagy bárki, nem személyeskedés) most, ebben a földi életben úgy élni, hogy "másoknak állandóan terhet jelentesz és szenvedést okozol nekik az értetlenségeddel"? (Miért pont az értetlenség?)
Mondjuk én azt nagyon nem értem, hogy miért akar valaki örök életet? Mondjuk ezt már mástól is kérdeztem. Ha én ateista lennék, akkor azt tartanám a legnagyobb szeretetnek, ha valaki mindenestül kiirtja az emberiséget. Lehet, hogy én titokban sátánista vagyok?