halkergető Creative Commons License 2006.06.01 0 0 136

Ne gondold,hogy a kérdésemet pártirányú elkötelezettség alapján tettem fel, és tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a döntések eredményét általában nem azonnal, hanem egy időtávlatban lehet lemérni.

De a pártsemleges pógár is elvárhatja azt hiszem, hogy egy döntésről érthető, az indokló szöveget érthetően alátámasztó adatokat kapjon. Nem akarok kutakodni más zsebében, és különösebben az sem érdekel, hogy mennyit és mit kapnak. Részletkérdés, foglalkozzon vele az, akit érdekel.  

Nekem elég lenne két szám, az egy képviselőre jutó tényleges ráfordítás tavalyi és ezévre tervezett összege. Ebből már megállapíthattam volna, hogy a Képviselőház T. Tagjai valóban  magukon kezdték az államháztartás rendbetételéhez szükséges és indokolt megszorításokat. Aki pedig a két szám megalapozottságát tovább kívánja vizsgálni, elemezni, az ássa bele magát a közreadott adathalmazba. (Nekem ehhez nncs kedvem.)

Bár volt némi sejtésem róla, azért köszönöm a "menedzser" fogalmi meghatározását. (A napjainkra immár elég tekintélyes szervezés-, és vezetéselméleti szakirodalom mind a tevékenységet, mind a személy működését azért ennél árnyaltabban írja le, de miután a hsz-omnak nem ez volt a témája, ebbe ne menjünk bele.)

Üdv.   

Előzmény: zuglo_14 (135)