Próbáld onnan megközelíteni a dolgot, hogy Istent és a felebarátodat ne azért szeressed, mert Mózes Izraelnek megparancsolta. Menjünk tovább az egyszerű dolgokon. Nem azért nem ölünk, mert Mózes kőtáblába véste a Ne ölj parancsot, hanem mert szeretjük az atyánkfiait. Sorolhatnám végig, hány parancsolat van a Mózesi törvényben, nem csak tíz, amire hivatkozni szoktak azért, hogy Isten bárányait a többinek a betartására is rákényszerítsék. Mert ha tizet kötelező betartani, a többit miért nem? Szó sincs róla. A Mózes ideje elmúlt Mózes székét elsöpörte az idő. Aki ragaszkodik Mózeshez, legyen buzgó farizeus, de ne hivja magát Krisztus követőjének. Uj időket élünk Jézus az Isten Országát kezdte hirdetni, tessék azt keresni és az ő igazságait. Ne bujjad a Mózes törvénykönyvét, hátha ott találod meg az Isten Országát. Ott csak a zsidó Istennel kötött szövetségében rejlő élet szabályait fogod megtalálni. Vissza akarsz térni Mózeshez? Senki nem akadályoz meg benne. Én válogatok a Bibliából? Ti válogatjátok ki Pált meg Mózest, csakhogy kikerüljétek az evangéliumot. Még jó hogy Isten elrejtette ezt a szemeitek elől. De megjelenti azoknak akik Jézust keresik és nem Mózest vagy Pált. Ne mondjátok, hogy Jézus is és Pál is Mózest hirdette, mert nem azt hirdette. Azon a nyelven beszélt, mert zsidókhoz beszélt, és nap mint nap ki kellett kerülnie a köveiket. De Jézus az Isten Országát hirdette, és megtalálni az erre utaló tanításokat az evangéliumban. Ti forgatjátok Mózesre vagy Pálra amit ő tanít nem én.
Nem a szeretetet neveztem tehát tévedésnek, hanem azt a Páli gondolatot, hogy a törvényt tekintsük Krisztusra vezérlő mesternek, a szeretet helyett.
Mégegyszer, hátha könnyebben megérteni. Tehát nem Jézus tanítását neveztem tévedésnek amely arról szól, hogy szeresd az Istent és a felebarátodat, hanem Pál tanítását, amely mindezt a Mózesi törvény érvényesítésével próbálja követői szívébe vésni, hogy a Mózes törvényeinek a betartására buzdítsa a követőit, Jézus helyett.