Este 9-kor érek haza legkorábban. Ha nem esik, gyomlálok kicsit a szürkületben. Reggel pedig majd' mindig futás van. Szóval a kép még várat magára...
Ma reggel körberohantam egy kis fahamuval a rózsák között megint. Gyéritésre nagyon jó. A katicáknál nincs jobb eddig a kertünkben, de ők csak kevesen vannak.
Tavaly meséltem egy szép és illatos, házzal örökölt rózsáról. Mesebeli az illata. Szépen hajt, bimbózik (nem remontál :( Szegényt megpróbálták kipusztitani, amit nem hevert még ki. Őt dézsmálták legjobban a hernyók, hamar visszatérnek rá a levéltetvek és valami fehér izé is megjelent a bimbók körül. Az üvegházi molyokra hasonlit távolról. Mi jó ellenük (csak környezetkimélő megoldásban gondolkodom)?
Valamelyik nap megszagoltam megint a szomszédban dzsungelként fejlődő futórózsát. Finom az is - bár nem érhet fel az én beteg rózsaszinemmel :). Asszem vannak már gyökerei a tavasszal belőle szedett ágaknak. Ha ilyen angolos marad az időjárás (ott most nagy szárazság van, hihi), leveszem róla a flakont. Modjuk Medárdkor :) Zsurnak és a kétszinű szirmokat kedvelőknek nagyon tetszene. Kivül narancsos a széle, belül mélysárgák a szirmok. És óriásira nő.
Mindenfelé bimbók vannak, olyan izgalmas!
Köszönöm a képeket, amit feltesztek! Nagyon jó nézegetni. És köszi mindenkinek a tanácsot Ida Klemm ügyében.