A VK1000 igencsak megelőzte korát, ami kb. 15 év. Mert a másfélnyi drawbaros orgona mellett még egyéb hangok is megtalálhatók benne. Viszont a korai digitálisok hangja még nem olyan mint a maiaké. Akapuli, megvan benne a foldback a fisztől?
Tudtommal a lezlieffktje is "egyrotoros", polifóniája meg 16. És méretes darab. Egy D70-et betoltak egy Rhodes desktopba. Profizmus, hogy hátul még xlr aljzatok is vannak.
Mai követői: VK7, mert egyéb hangjai is vannak, az XK1 is végre 10 év késéssel felismerte ezt az előnyt, VR760 a mai bajnok komplett élő alkalmatosság és a Nord Stage.
Az XB1-ből derekasan kispórolták a lezlivezérlő kapcsolást, emiatt is drágább jóval az XK2, de még amikor az XB2/2-t is árulták az XB1-el párhuzamosan, az is. Jól megkérik Suzukiék az árát ennek az elektronikának.
Persze attól függ milyen lezli, mert a 2101-esnek van midibemenete is :-)
Egy hagyományosnál azonban pótlás kell. Szerintem a legegyszerűbb, ha egy félhold kapcsolót elé-ráteszel, ahogy a nagyokon van. Akkor nem kell plusz elektronika. Így volt nekem a DB5/122 a Művészetek Palotájában. Ha mindenképpen azokról a kockákról kívánod vezérelni, akkor gyártani kell. Nekem a Harangozó Misi többnél (VK7-351, XB2-Solton, DB5-351) összehozta a digiorgit a vintage lezlivel, fedélzeti vezérléssel. Ok, ezeknél volt már 11-es aljzat, vezérlés, csak nem tökéletes.
a, meg nem is mondtad milyen lezlire. Van egy párféle vezérlés.