A szimulátor itt: elérhető
Nem kell mást tenni mint az éves tradek számát, a tradenkénti kockázati tőke hányadott (2% nak szokás), a margin call 5-os arányát a komissió és slippage %-at beállítani és nyomkodni a gombokat figyelni a grafikonokat.
A zaj (noise) alatt azt értem, hogy jó volt a trade szignál csak előtte benyomott egy spike-ot az ellenkező irányba oszt annyi a tradnek. Ennek a negatívumnak a valószínűsége 1 standardev bollinget szélén 32%, 2stDev-nél 5%, 3 stDev-nél durván 2%.
Reward/risk-re meg a tradelhető csatorna (support - resistance és trend vonalak közti távolság megcélzott része)/stop loss távolságot értem.
Az lenne jó ha a nagy módszerek némelyikét historikus adatokon meg lehetne tesztelni és okoskodni belőlle. Ilyen adathalmazt még nem láttam sehol.
pl. beállítom a tradeim, brokerem paramétereit, és egy MACD divergence signálra 25 tőkét kockáztatok, 2 stDEvre rakott stopokkal és ennek megfelelő 1:1 reward/risk -el rendelkező célértékkel (már ha ez belefér a csatornába). És pár száz iylen setup után megnézni hogy milyen valószinűséggel volt nyerő a trade, milyen 5-ban volt rossz a szűk stop miatt (de utánna jó irányba mozgott), és milyen százalékban volt rosz a signál maga ( épp a másik irányba mozdult el annyival amennyivel terveztük).