"Személyes példaadás csak az ismerősöknél és a szomszédaim esetében lehetséges, és ezt így is teszem."
Gondolom Jehova Tanuihoz tartozol. Azt kell(ene) eldonteni (gondolom erre a vezetok tudnanak valaszolni), hogy menniysegi vagy minosegi elvaras van az igehirdetesben. Ha az a lenyeg, hogy nagyon sok helyre elvigyetek az iget, akkor jo ez a "hazalos" veletlenszeru dolog. De azon nem szabad ilyenkor csodalkozni, hogy nagyon ellenerzest kelt majd a viselkedesed masokban. Es akit igy "megbotrankoztattnak" az soha nem fog megterni, hanem utalattal fog ratok gondolni, mert ugy fogja ertekelni, hogy ez egy taho banda, aki az otthonaban is zavarta es eroszakoskodik vele. Lehet, hogy ezt akkor es elotted is kinyilvanitja, vagy lesz benne annyi udvariassag, hogy szep szavakkal el fog kuldeni, hogy majd elgondolkodik stb. a teman... Tremeszetesen igy is lesz egy bizonyos mennyisegu megtero ember, de azoknak (szerintem) nem a becsengetesetek inditja el a megterest, hanem a mar meglevo igenyet elegititek ki es igy jo alkalmat kap arra, hogy megterjen.
Ha pedig a minoseg illetve a valodi eredmenyesseg az erdekesebb, akkor celravezetobb a celzott marketing, azokat teriteni, akiket valoban erdekel a dolog. Akar ugy, hogy "eloadasokat" tartasz, meghivott embereknek, akar ugy, hogy egy bezselgetest terelsz a temara es ha erdeklodik, akkor folytatod.
Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy szerintem melyik a helyesebb ut. De ez nem igazan mervado, mert en ateista vagyok...