szosza Creative Commons License 2006.05.29 0 0 2045

Ezúton bedobom a közösbe azt a filléres megoldást, amivel a mai napon drasztikusan sikerült megjavítanom a bejárati ajtó hangszigetelését:

Alul

Ezt az alsó szigetelést még a télen csináltam meg gumiprofillal. Azt reméltem, hogy majd kevesebb zaj szűrődik be, de nem sikerült javulást elérnem - félre is dobtam a megmaradt szigetelőanyagot. Viszont legutóbb a vízdíjas cetlit próbáltam beszorítani a körbefutó szürke gumiszigetelés illetve az ajtólap közé és rájöttem, hogy amit én korábban tökéletesnek láttam, az bizony távolról sem az. A lapot csak néhány helyen tudtam megfogatni és legtöbb részen a szigetelés egyáltalán nem érintkezett az ajtóval.

Ismét elővettem a gumiprofilt és körbehúztam az ajtót így:

Körbe

Csodás! A léghangokat (kulcscsörgés, beszéd, stb.) nagyon jól elnyeli. A léptek zaja és egyéb testhangok még hallatszanak, de azok is sokkal elviselhetőbbek a lépcsőház visszhang effektjei nélkül. Ha belegondolok, hogy majdnem lecseréltem az ajtót...

Az általam használt anyag P profil, amit 3-5mm szélességű rések kitöltésére ajánlanak. Ez kicsit vastagnak bizonyult, mivel most túl nehezen csukódik az ajtó, tehát hamarosan ki fogom cserélni 1-3mm méretűre.