Törölt nick Creative Commons License 2006.05.29 0 0 924

Engem nem kell győzködnöd, én emlékképet mindig filmre csinálok. Más kérdés, hogy e mellett van egy egyszerű kis digi gépem is, hogy ha meg akarok valamit hirdetni a neten vagy iylesmi, akkor azzal gyorsan lekapjam. De drágát nem veszek, mert keveset fotózok, kihasználatlanul állna csak, és döglene benne a pénz, a leica film meg nem drága.

Viszont nem is rólam van szó, hanem a piacról. És az csak egy megnyilvánulása a dolognak, hogy a nagy gyártók ejtik a technikát. A háttérben valószínűleg az lehet, hogy nagyon ideges a társadalom, minden azonnal kell, még akkor is, ha netán épp a földgolyó túlfelén van. És azért szó-szó, az interneten vagy a műholdas telefonon ha nem is egy pillanat alatt, de jóval hamarabb célhoz/biztonságos helyre ér, mint bármilyen más módon. Retusálni is összehasonlíthatatlanul könnyebb és egyszerűbb a fotosoppban (hogy a durvább manipulációkat ne is említsem), szóval van létjogosultsága a digitális technikának.

A film valószínűleg az igényes amatőrök játékszere lesz egy idő után. Aztán a kisebb gyártók elvéreznek, a Shooters meg hasonló kis fotohálózatok eltünedeznek, és kész lesz, a leica ugyanúgy eltűnik a köztudatból, mint a rollfilm vagy a super-8. Én legalábbis erre számítok.

Előzmény: D94A (920)