Sziasztok!
Csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy (továbbra is) harmadik fél lássa el a közös képviseletet. Nem gondolom, hogy bármilyen tekintetben is hatékony lenne, ha magunk akarnánk csinálni. Látszólag tényleg nem nagy feladat, de szerintem sok aprósággal rengeteg idő elmegy. Én pl. tutira nem vállalnék semmilyen feladatot és közel nem azért, mert nem érdekel a ház ügye. Igenis érdekel, de se időm, se energiám, se képességem, hogy majd' 200lakás gondja-baja után én rohangáljak. Ha meg mindenki intézi magának a saját ügyét, azt úgy hívják, hogy anarchia és a történelem eddig azt mutatja, az nem jó.
Az persze egy más kérdés, hogy ki az a harmadik fél, akit megbízunk, illetve hogyan felügyeljük az ő munkáját. Most ugye 2évig még nem nagyon van ugrálás ezügyben, de az azutáni időkre is 100%-ig egyetértek Szürkeszamárral: ha valaki tud jobbat, szóljon, de csak úgy kísérletezésből ne cseréljük le a mostani csapatot. Nagy valószínűséggel a cserével egyetlen dolog történne: máshol fájna. Akkor meg jobb egy már ismert fájdalmat elviselni, mint hozzászokni az újhoz.
Egyébként - tartsatok igénytelennek - nem gondolom, hogy az AFM nem dolgozna rendesen. A számomra legzavaróbb dolgok egyértelműen néhány lakótárstól erednek (pl. bűz a kukák miatt, cigarettacsikk a sarokban, stb.). Azt gondolom, először magunk között kellene rendet teremteni valamilyen módon, utána meg még mindig lehet cseszegetni a közös képviseletet, ha továbbra se vagyunk elégedettek a lakásunk közvetlen környezetével.