nrb Creative Commons License 2006.05.29 0 0 183
A második problémára valószínáleg megoldás a "kitakarítás". Én 2-3 évente szoktam az "érintkezőket" megpucolni.
A két oldalon le lehet csavarozni a takaró paneleket, valamint fel lehet nyitni a fedlapot (ha a csavarokat kicsavartad.)
Maga a billentyűzet alulról van a házhoz csavarozva. Ha kicsavarozod és "felfordítod" az egész billentyűzet-panelt, akkor meglátod az elektronikus "paneleket". Ezeket szintén csavarral rögzítették. (Jó sokkal.) Nem árt megjegyezned / megjelölnöd, hol vannak, mert van pár "használatlan" lyuk is.
Ha leveszed az elektronikus panelt, akkor nagyon óvatosan, hogy ne szakadjanak be a gumi-lábacskák, le lehet venni a gumi-érzékelőket tartalmazó "szalagot". Mindegyik bill-höz tartozik egy-egy kis "harangszerű" "valam" két fekete érintkezővel. A nyákon lévő érintkezési pontokat és eme kis gumi"bigyókat" szoktam 96%-os alkohollal FINOMAN megtisztítani. Pár perces teljes száradás után vissza lehet (ÓVATOSAN!) pattintani a gumiszalagot, majd visszacsavarozni a panelt.
Arra figyelj, hogy ne kerüljön porszem a gumiszalag és a panel közé, mert az megint érintkezési problémákat okozhat.

A súlyok problémaköre valószínűleg "komolyabb".
Vedd fel a kapcsolatot a syncop vagy a hitspace képviselőjével a "pótlás" ügyében.
Egyébként mit tettél ezzel a szegénnyel? ( Az enyém 12 éves, de semmi "mechanikus" problémája nincs ;) )
Előzmény: Florestan (182)