Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2006.05.29 0 0 2040
kgm,

Az egész közös képveselet körüli vitával az a probléma, hogy még kb két évig mindenképpen az AL lesz a közös képviselet, ezt elfogadtuk és aláírtuk az adásvételi szerződésben (az enyémben legalábbis benne van).
Azzal pedig, hogy egy ház közös képviseletét maguk a lakók végezzék el és ne harmadik fél nagyon nem értek egyet, mert egy ekkora háznál a közös képvielet szerintem nagy feladat, ezt mindenképpen szakemberre kell bízni. Nem is annyira a feladatok sokasága miatt van erre szükség, sokkal inkább a felelősség miatt. Ha ugyanis én mint lakó "társadalmi munkában" segítek intézni ügyeket és egyéb elfoglaltságom miatt nem jut idő mindenre mit csinál velem a ház? Kapok egy fekete pontot? Például a közös költségek beszedését, költségvetések, kimutatások elkészítését, stb. szerinted ki végzi el szivesen ingyen? Ha pedig fizet a ház ezért akkor ugyanúgy harmadik féll válik az ezt bevállaló lakó is. A lényeg, hogy én azt mondom a közös képviseletet csak olyan cégre, személyre, szervezetre lehet rábízni, akitől számon is lehet kérni a tevékenységeit, elszámoltatni, stb.
Ne érts félre én nem az AL mellett vagyok, engem is rettenetesen bosszant, hogy a sötét folyósó végén lévő lakásomhoz mindíg botorkálnom kell, mert a közös képviselet egy éve nem képes megjavíttatni a mozgásérzékelőket, így nincs világítás a folyósón, és ha lehetne én is amellett lennék, hogy cseréljük az AL-t. Én csak azt mondom, hogy szerintem ezt csak profi cégre érdemes bízni, mert már máshol láttam mennyire nem működik az, ha a lakók vállalják be a közös képviseletet.
Előzmény: kgm (2039)