Na akkor kezdjük egy kis tévhit eloszlatgatással :)
Nem szeretem amikor valaki azt mondja egy egyszerű fehérje készítményre hogy szer. A mosószer az szer, a hypo az szer, meg a gyógyszer is szer, de a fehérje készítmények azok táplálék kiegészítők.
Kokszolni megint más, te szerintem a szteroidoktól félsz...
Ezektől nem kell félni, nem okoznak függőséget! A szétrepedt bőr sem fenyeget téged szerintem :) A lufi izom meg a sok víztől van, vannak szteroidok amik a vizet visszatartják, meg a kreatin is hasonló, az a lényege hogy a sejtekben tartja a vizet, mert az elősegíti a gyorsabb fehérjeszintézist. Viszont a kreatin nem szteroid! És kúraszerűen kell szedni nem folyamatosan, aki felpuffad az vagy nem bírja vagy eltúlozza.
szvsz.
És igen a fehérje az segít a tömeged növelésében. Vagyis segít megőrízni és felépíteni az izmokat. A fehérje az alap építőköve az izomzatnak, ha nem ennél egyáltalán fehérjét akkor egy gramm izom se jönne fel rád... De eszed a tojást, a tejtermékeket, a csirkemellet, és így nagyon lassan de épülget az izomzat. Viszont ha ténylegesen tömeget akarsz növelni akkor sokkal-sokkal több fehérje bevitelre van szükséged.
erre való a fehérjepor: gyorsan, könnyen elkészíthető, és hamar le tudod nyelni.
Eheted a rákot meg a kagylót is, de az drága, elkészíteni hosszadamas, megenni is :)
Tehát szükséged van sok-sok fehérjére ahhoz hogy épüljön az izmod, minimum 100gramm egy nap + szokásos pár tojásos rántotta, és egyéb fehérjeforrás, estére lefekvés előtt meg kazein. Ez is egy fehérje, de nagyon lassú felszívódású, így egész éjszaka ellátja a szervezetedet aminosavakkal, és nem az izmodat fogja felzabálni (anti-katabolikus)
Érdemes még multivitamint és ásványianyag kiegészítőt is szedni. Érdemes? Hülye vagyok, kötelező! :)
Tényleg nem kell félni tőle.