mivel nem ír senki, ezért kezdem én:
1985: zx spectrum (ha tudjátok hová tenni): Steve Davis Snooker. Ütögetem be a golyókat, kélyes csipogás az 1 utas hangszóróból, néha én kapok 1 pontot, de általában a gép 4et vagy többet. Semmit sem értek az egészből. Csalódás, mérgelődés. Nem értem miért nem biliárdnak hívják. Mindegy, gondolom. Van a kazin 1 pool nevű progi is, az értelmesebbnek látszik.
1991-et írtunk, és 1x csak a screensporton megláttam 1 nagy zöld felületet. Nem tudtam mi az. Tudni érdemes, hogy 1etlen nevet ismertem a sportágból, Steve Davisét a fenti okokból. (Később rájöttem, hogy Willie Thornét is, mert a Szupernagyi (!) c. nagybecsű tévésorozat egyik epizódjában szerepelt; szupernagyi félresöpörve az összes létező szabályt 1etlen lökéssel porig alázta a kopasz mestert). Rögtön tudtam, hogy ez az a játék lesz igaziban, mint amit a számtógépen láttam évekkel korábban. 1 szőke félhosszú hajú kis fickó játszott, nemtom ki ellen. A neve valami Hendry, amely név jól illett gyermeki külleméhez. 1x csak azt mondja a kommentátor: what should do the world champion in this situation...?
Csak néztem. Jól értettem? Ez a kis szöszke a világbajnok??? MIVAAAAANN????
Átkapcsolok az eurosportra: Mit látok? Nagy zöld asztalt. Ki játszik? HENDRY. Egy másik verseny másik meccsén. Emléxem, hogy ide oda kapcsolgattam és a két meccset párhuzamosan néztem. Ó, a régi szép idők!!!
SZERELEM ELSŐ LÁTÁSRA. Hihetetlen élmény volt.