még ezek jutottak eszembe:
- a meghívólevelet közjegyzővel kellene hitelesíttetni a követségi honlap szerint. az én rendes, hagyományos levelemet is elfogadták, persze vittem a borítékot is :)
- útiterv: én leírtam úgy, ahogy pár hozzászólással lejjebb megtalálod. csak úgy "kábéra".
- ha fiatalok vagytok, akkor nem gáz, ha nincs a neveteken semmi. az enyémen sem volt se autó, se ingatlan.
- szokták írni, hogy kell repülőjegyfoglalás. bármelyik utazási irodában megcsinálják ingyen, de ezt tudják a követségen. nekem nem volt foglalásom, így az utazási dátumra is annyit írtam, hogy "június közepe-vége -- július közepe-vége".
nekem egyáltalán nem volt szimpi a kérdező személy, persze nem mutattam ki. mosolyogj, lényegre törően, gyorsan válaszolj. megkérdezte, hogy miért az utazás előtt 6 hónappal kérem a vízumot (most van rá időm; sok olyan repjegy akció van, hogy ha 3 napon belül fizeted, olcsóbb - ha nincs vízum, nem kockáztathatok stb.), mivel foglalkoznak az ott élő rokonok, voltam-e már kanadában, illetve hol jártam eddig külföldön.