Muntanitz Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1990

A Vasas-topikban láttam, hogy ma hirdetés jelent meg néhány napilapban, melyben vidéki NBI-es licenccel rendelkező futballklub névadó szponzort, mezszponzor(oka)t és hirdetőket keres. A hirdetésben megadott mobilszám számomra ugyan nem ismerős, ám a Vasas-topik szerint az a Rákóczi Labdarúgó Kft-hez tartozik.

Ha tényleg így van, az nem tűnik valami biztatónak, legalábbis nem hinném, hogy egy ilyen hirdetés nagyobb érdeklődést tudna kiváltani, mint a személyes megkeresések, amik ezek szerint eddig nem vezettek eredményre.

Ennek apropóján egyébként megtaláltam az önkormányzat honlapján, hogy mennyivel is támogatta a város az idei bajnokságban a Rákóczit. Nos, a 154/2005. számú önkormányzati rendelet foglalkozik a kiemelt jelentőségű sportszervezetek támogatásával. Ennek 2. pontja értelmében a Rákóczi Labdarúgó Kft. a 2005/2006 idényre összesen 63 millió 626 ezer forintot kapott a várostól. Emellett, ha a csapat legalább a tizedik helyen végez, további 6 millió forint eredményességi támogatást nyújt az önkormányzat (legalább már értem, miért nyilatkozzák úton-útfélen, hogy az első tízben kéne végeznünk).

Összehasonlításképpen: a Kaposvári Kosárlabda Klub 2005/2006. évi önkormányzati támogatása 36 millió forint, a Kométáé (röplabda) pedig 34 millió forint.

Egyébként a Rákóczi Önálló Labdarúgó Utánpótlás Egylet (ÖLUE) számára a város havi 850 ezer forintot biztosít, vagyis évi 10,2 millió forintot.